Balıkesir Koca Seyit Havalimanı (EDO)

balıkesir havalimanı
 
 
devlet hava meydanları işletmesi

Koca Seyit Havalimanı İletişim Bilgileri

DHMİ Balıkesir Kocaseyit Havalimanı Müdürlüğü

Adres: İzmir Çanakkale Karayolu Çoruk Mah. 10700 Burhaniye/Edremit/BALIKESİR
Telefon: 0266 376 12 97 / 0266 376 13 02
Faks: 0266 376 13 06
Email: infokorfez@dhmi.gov.tr

 

Sponsorlu Bağlantılar

 

Balıkesir Koca Seyit Havalimanı

Kocaseyit Havalimanı, kentin merkez ilçesinde yer alan ve yurtiçi seferlerinde kullanılan bir havalimanıdır. Askeri ve sivil havalimanı olma özelliğine sahip olan bu havalimanı, 1998 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Ancak açılışının birkaç yıl sonrasında sivil uçuşlar için kapatılmış ve 2007 yılından itibaren yeniden hizmet vermeye başlamıştır. Geçtiğimiz yıllarda ise havalimanı kapasitesinin yeterli gelmemesi ve ihtiyaçları karşılamaması nedeniyle Balıkesir Havalimanı için yeni bir projeye başlanmış ve dolayısıyla havalimanı kullanıma kapatılmıştır.

Balıkesir Havalimanı Tarihi

Balıkesir’deki iki havalimanından biri olarak karşımıza çıkan Balıkesir Merkez Havalimanı, hem sivil, hem de askeri alanda kullanılmakta olan bir havalimanıdır. Çalışmaları tamamlandıktan sonra 1998 yılında faaliyet göstermeye başlayan havalimanı, aradan geçen 3 yıl sonrasında, 2001 sivil olarak yurtiçi seferlere kapatılmıştır. Yaklaşık 6 yıl sonrasında ise yeniden hizmet vermeye başlamış ve çeşitli havayolu firmaları ile ulaşım sağlanmıştır.

Bugün ise havalimanının havayolu ulaşımında yetersiz kalması nedeniyle inşaat çalışmalarının sürdürüldüğü Balıkesir Havalimanı, yepyeni terminal binası ve en yeni teknik özelliklerine sahip olabilmesi için hazırlanmaktadır. Geçtiğimiz aylarda inşaat çalışmalarının büyük çoğunluğunu tamamlandığı ifade edilmiş, ancak açılış tarihi hakkında kesin bir bilgi verilmemiştir.

Balıkesir Havalimanı Özellikleri

Ankara – Balıkesir arası seferlerin gerçekleştirildiği Balıkesir Havalimanı, sivil ve askeri havalimanı olma özelliğine sahiptir. Hali hazırda terminal binası ve mütemmimleri çalışmalarının sürdürüldüğü bu havalimanında yolcu kapasitesinin 1 milyona ulaşması hedeflenmektedir.

Edinilen bilgilere göre yeni terminal binasının büyüklüğü 6 bin 500 metrekare civarında olurken, bu yeni projede ayrıca 4 uçak kapasitesine sahip 28 bin 800 metrekare büyüklüğünde apron da yer alacak.

Balıkesir Havalimanı özellikleri bu kadarla sınırlı kalmazken, bugün her türlü ihtiyacı karşılayabilecek donatılara sahip bir havalimanı inşa edilmektedir. 2990 x 45 metre ebatlarındaki uçak pisti, 11 bin metrekarelik taksi yolu, bin 180 metrekarelik ARFF binası ve bin 800 metrekarelik bagaj binasına yer verilen bu yeni havalimanında, ayrıca nizamiye binası, çevre yolu, çevre tel örgüsü, ısı güç merkezi gibi alanların çalışmaları da sürdürülmektedir.

Bu yıl içerisinde açılması hedeflenen Balıkesir Havalimanı terminal binası görüntüsü kağıt uçak şeklinde tasarlanırken, havalimanı açılış tarihi ise herkes tarafından merak edilmektedir.

Balıkesir Havalimanı’na Nasıl Ulaşım Sağlanır?

Şehir merkezinden havalimanına ulaşım oldukça kolay olurken, yolcular için hizmet veren belediye otobüsleri, taksi ve havalimanı servisleri bulabilmek mümkündür. Şehir merkezinde 5.5 kilometre uzaklıkla konumlandırılan Balıkesir Havalimanı’na özel araç ya da taksi ile 15 dakikada ulaşılabilmektedir. Havalimanı servisleri ve otobüsler ise yaklaşık 25-30 dakika gibi bir sürede ulaşım sağlamaktadır.

Havalimanı Sayfaları Kullanım Şartları: e-yasamrehberi.com web sitesinde sadece bilgi amaçlı yayınlanan ve yanlış veya eksik olduğu ortaya çıkan uçuş bilgilerine göre hareket edilmesi sonucu maruz kalınan herhangi bir kayıp, zarar veya hasara yönelik sorumluluk kabul etmemektedir. Üçüncü taraf bu uçuş bilgilerinin yanlışlığından veya eksikliğinden hiçbir şekilde sorumlu olmadığı gibi bunlarla ilgili hiçbir zımni teminatı da kabul etmez.